ARCHFILMSTHLM @ STORKYRKOBADET

StorK

Disorder är medarrangör till ArchFilmSthlm, en förening och en plattform för utforskande av samtida kopplingar mellan arkitektur, film och samhälle.

ArchFilmSthlm fortsätter att utforska arkitektur genom film! Den 24 mars på Storkyrkobadet i Gamla Stan där vi bjöd på bad och film.

Rummen vi befinner oss i påverkar oss. Vi visade kortfilmer som på olika vis belös detta och utmanade normer om vilka kroppar som ges plats.
Filmer: I 90 GRADERS VÄRME, JUCK och LUMAPIT SA AKIN, PARAISO (COME TO ME PARADISE)

I 90 GRADERS VÄRME
Fyra kvinnor träffas för första gången i en bastu. Vi följer med när de lär känna varandra i värmen. Långa samtal om allt från hur det är att bli nykär, till mammor och motorcyklar. Stunder av total gemenskap och dans. Hela filmen utspelas i bastun, hela tiden är alla nakna. En kärleksförklaring till avslappnad nakenhet och en hyllning till bastun som allmän mötesplats.

Av: Viana Mikkelsen och Ylva Henrikson / år: 2014 / land: Sverige / längd: 14 min

JUCK
Dansgruppen slog igenom 2013med en viral video där de tänjde på gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats. Sedan dess har de juckat världen över. I en film som pendlar mellan dokumentär, dans och fiktion ställs frågan: vad är feminitet?
Av: Olivia Kastebring, Ulrika Bandeira, Julia Gumpert / år: 2018 / land: Sverige / längd: 14 min

LUMAPIT SA AKIN, PARAISO (COME TO ME PARADISE).
Science fiction-dokumentär om filippinska kvinnor i Hong Kong som på helgen träffas på offentliga platser som vanligtvis ockuperas av finansmän. En film om isolation, migration och rätten till offentliga rum.
Av: Stephanie Comilan / år: 2016 / land: Filipinerna, Kanada / längd: 26 min

 

DSCF4879 DSCF4885 DSCF4893 DSCF4900 DSCF4902 DSCF4906 DSCF4910 DSCF4913 DSCF4918